Hyönteisgalleriaan

Sivu 1 (1)
© Teksti, kuvat ja kerronta : Esa Mustonen


Punatähkät ovat mykerökukkien heimoon kuuluvia näyttäviä kasveja joiden kukinta ajoittuu puutarhoissamme yleensä heinä-elokuuhun hiukan kesän lämpötilasta riippuen.

Punatähkien taimia myydään yleisesti keväällä puutarhamyymälöissämme ja mikäli et vielä ole tutustunut kyseiseen kasviin niin suosittelenkin lämpimästi sinulle niiden kasvattamista.

Punatähkäpenkki kannattaa perustaa paikkaan joka keväällä kuivuu nopeasti, sillä kasvi ei viihdy märässä paikassa ja erityisesti se kärsii seisovasta vedestä. Kasvi viihtyyy parhaiten aurinkoisella paikalla ja kun sen kasvupenkki on hyvin lannoitettu se palkitsee kasvattajansa syyskesäisin runsaalla kukinnallaan.

Punatähkän kapea kukinto avaa violetin punaiset kukkansa alhaalta lähtien ja niiden kukinnot ovat erityisesti hyönteisten ja perhosten suosiossa.

Kun haluat ihastella kauniita päiväperhosiamme puutarhassasi niin kauniisti kukkivasta punatähkäpenkistäsi niitä varmimmin tapaat.

Syyskesällä kuoriutuvat neitoperhosemme vierailevat ahkerasti nauttimassa niiden kukintojen runsaita mesivarastoja ja puutarhassamme ahkerasti hyörivät kimalaiset ovat myöskin niiden jokapäiväisiä vieraita.

Punatähkät ovat hienoja ja aistikkaita kukkia joita toivoisi yhä enemmän kasvatettavan kotipuutarhojemme kukkapenkeissä.Hyönteisgalleriaan
©Esa_Mustonen@hotmail.com